Zviedrijā politiķis atvainojas par ierosmi paaugstināt nodokļus cilvēkiem ar lieko svaru

Zviedrijā kāds politiķis izpelnījies sabiedrības sašutumu un ir bijis spiests atvainoties par savu ierosinājumu aplikt ar lielākiem nodokļiem tos valsts iedzīvotājus, kuriem ir pārmērīgs ķermeņa svars, otrdien vēstī portāls "The Local".

Upsalas pilsētā dzīvojošais Zviedrijas Centra partijas pārstāvis Stefans Hanna savā interneta blogā pagājušās nedēļas nogalē nāca klajā ar viedokli, ka cilvēkiem, kas cieš no aptaukošanās, būtu jāievieš īpašs svars nodoklis, jo viņiem tukluma dēļ rodas dažādas kaites.

"Ja cilvēks vēlas piekopt neveselīgu dzīvesveidu, viņam ir jābūt gatavam par to maksāt sabiedrībai. Cilvēki ar pārmērīgu lieko svaru sabiedrībai vienmēr izmaksā dārgāk nekā ļaudis ar normālu svaru," viņš rakstīja.

Tagad viņš tomēr paudis nožēlu par saviem izteikumiem un atzinis, ka viņa ierosinājums radījis daudz problēmu un aizvainojis daudzus zviedrus, kuri cieš no liekā svara.

Par politiķa priekšlikumu Zviedrijas tiesībsargam pasūdzējās kāds Zviedrijas pilsētas Linčēpingas iedzīvotājs, norādot, ka šāds ierosinājums ir aizvainojošs daudziem cilvēkiem ar liekā svara problēmu.

Hanna jau iepriekš nācis klajā ar vairākiem citiem ekstrēmiem ierosinājumiem savos blogos. Kādā citā blogā viņš paudis uzskatu, ka cilvēki, ka izkrāpj no valsts dažādus sociālos pabalstus, būtu jāieģērbj hiēnu tērpos un jāliek viņiem stāvēt pie lielveikalu ieejām.

Zviedrijas Centra partija paziņojusi, ka norobežojas no sava partijas biedra uzskatiem, norādot, ka tajos viņš paudis savu viedokli.