Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Demonstrantiem iebrūkot ANO misijas ēkā Kongo DR, gājuši bojā seši cilvēki

© AP/Scanpix/Leta

Kongo Demokrātiskās Republikas (Kongo DR) austrumu pilsētā Gomā pirmdien gāja bojā seši cilvēki, demonstrantiem iebrūkot ANO misijas ēkā.

Demonstranti iebruka ANO misijas MONUSCO ēkā Gomā pēc tam, kad vietējie ierēdņi bija aicinājuši rīkot protestus pret šo misiju.

Iebrucēji iznīcināja vai nozaga mēbeles, pirms viņus izklīdināja drošības spēki, lietojot asaru gāzi un šaujamieročus, stāstīja aculiecinieki.

Vietējās pilsoniskās sabiedrības organizācijas paziņoja, ka šajā incidentā nogalināti seši cilvēki.

Ziemeļkivu provinces policija paziņoja, ka iebrucēji bijuši noziedznieki, kas izmantojuši šo demonstrāciju saviem mērķiem.

Valsts prezidenta Feliksa Čisekedi partija un pilsoniskās sabiedrības organizācijas bija aicinājušas uz demonstrāciju Gomā pēc tam, kad Senāta priekšsēdētājs Modests Bahati jūlija vidū aicināja MONUSCO atstāt Kongo.

MONUSCO vairāk nekā 20 gadus ir stacionēta Kongo DR ziemeļaustrumos, mēģinot sekmēt mieru valstī par spīti apmēram 130 dažādu bruņotu grupējumu klātbūtnei. Šie grupējumi cīnās par kontroli pār Kongo DR dabas bagātībām, starp kurām ir varš, kobalts, zelts un dimanti.