Latvijas robežsargi jūras operācijā pie Grieķijas krastiem aiztur 100 nelegālos imigrantus

No 8. līdz 27.septembrim, piedaloties jūras operācijā "Poseidon 2009", Latvijas robežsargi ar helikopteru "Agusta 109 E Power" Grieķijas teritoriālajos ūdeņos aizturējuši gandrīz 100 nelegālos imigrantus.

Eiropas Savienības (ES) robežkontroles aģentūras "Frontex" rīkotās kopējās jūras operācijas laikā divas VRS Aviācijas pārvaldes taktiskās grupas ar helikopteru no gaisa veica Grieķijas jūras robežas apsekošanu. Operācijas mērķis bija nodrošināt sauszemes un jūras robežu uzraudzību, izmantojot dalībvalstu tehnisko aprīkojumu un ekspertus, lai mazinātu nelegālās imigrācijas draudus uz Grieķijas-Turcijas ārējām sauszemes un jūras robežām.

20 dienu ilgajā operācijā VRS Aviācijas pārvaldes helikopters veica 53 lidojumus gar Grieķijas-Turcijas jūras robežu. Šo lidojumu laikā Grieķijas teritoriālajos ūdeņos tika aizturēti gandrīz 100 nelegālie imigranti.

Vakar helikopters ar Latvijas robežsargiem veiksmīgi atgriezās mājās.

Latvijas VRS Aviācijas pārvaldes personāla profesionalitāte esot augsti novērtēta.

Pirms VRS kļuva spējīga piedalīties ar saviem gaisa kuģiem gan Latvijas valsts robežas apsardzībā, gan starptautiskās operācijās, gan arī atbalsta un palīdzības sniegšanā citiem dienestiem, tika veikta pilotu un inženiertehniskā personāla sagatavošana, kas prasīja ļoti ievērojamus finanšu līdzekļu ieguldījumus.

Svarīgākais