Lavrovs nosauc jaunos ģeogrāfiskos mērķus Krievijas karā ar Ukrainu

© SCANPIX/DPA

Krievijas Federācijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs sacīja, ka kara "ģeogrāfiskie uzdevumi" mainījušies, atsaucoties uz "RIA Novosti", vēsta pravda.com.ua.

"Kas attiecas uz speciālo militāro operāciju un ģeogrāfiskajām koordinātēm, tad Krievijas prezidents Vladimirs Putins ļoti skaidri pateica: "Denacifikācija, demilitarizācija". Kad Stambulā bija sarunu dalībnieku sanāksme, tā bija viena ģeogrāfija, un mūsu gatavība pieņemt Ukrainas priekšlikumu bija balstīta uz šo ģeogrāfiju. Tagad ģeogrāfija ir cita. Tas nav tikai "DPR" un "LPR", tas ir arī Hersonas reģions, Zaporožjes apgabals un vairākas citas teritorijas, un šis process turpinās un turpinās konsekventi un neatlaidīgi," intervijā sacīja Lavrovs.

Lavrovs apgalvo, ka Rietumiem "pumpējot Ukrainu" ar arvien vairāk tālās darbības rādiusa ieročiem, piemēram, HIMARS, tāpēc ģeogrāfiskie mērķi virzīšoties vēl tālāk no pašreizējās līnijas.

"Mēs nevaram pieļaut, ka Ukrainas daļai, kuru kontrolēs Zelenskis vai kas viņu nomainīs, ir ieroči, kas radīs tiešus draudus mūsu teritorijai un to republiku teritorijai, kuras ir pasludinājušas savu neatkarību," tā viņš pamatoja savus draudus.

Pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma pirmās fāzes - mēģinājuma ieņemt Ukrainas ziemeļaustrumu daļu un Kijivu - izgāšanās Maskava marta beigās paziņoja, ka tās galvenais mērķis esot "atbrīvot" Doneckas un Luhanskas apgabalus.

Pasaulē

Saskaņā ar jaunāko Kopenhāgenā bāzētās Eiropas Vides aģentūras (EVA) ziņojumu, tikai 37 procenti no tā dēvētajām virszemes ūdenstilpēm, piemēram, ezeriem vai upēm, 2021. gadā Eiropā bija labā vai ļoti labā ekoloģiskā stāvoklī, vēsta “Deutsche Welle”.