Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Eksperti: Krievija var ķerties pie kodoldraudiem, lai atturētu Ukrainas armiju no pretuzbrukuma

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Ja Krievija oficiāli anektēs okupētās Ukrainas teritorijas, tad tā var ķerties pie kodoldraudiem, lai atturētu Ukrainas armiju no pretuzbrukuma, uzskata ASV Kara pētījumu institūta (ISW) eksperti.

"Putins var izmantot kodoldraudus, lai atturētu Ukrainas pretuzbrukumu anektētajos Hersonas, Zaporižjes, Doneckas un Luhanskas apgabalos. Pēc aneksijas Putins var tieši paziņot vai dot mājienus, ka Krievijas doktrīna, kas atļauj izmantot kodolieročus Krievijas teritorijas aizsardzībai, attiecas arī uz tikko anektētajām teritorijām," norāda ISW.

Domnīca atzīmē, ka tas draudēs Ukrainai un tās partneriem ar kodoluzbrukumu, ja turpināsies Ukrainas pretuzbrukums okupēto teritoriju atbrīvošanai.

"Ukrainai un tās Rietumu partneriem ir arvien šaurāks iespēju logs, lai atbalstītu Ukrainas pretuzbrukumu okupētajās teritorijās, kamēr Kremlis tās nav anektējis," norāda analītiķi.

Maskava, visticamāk, mēģinās anektēt okupētās Hersonas, Zaporižjes, Doneckas un Luhanskas apgabalu daļas līdz šā gada 11.septembrim, kad Krievijas Federācijā notiks vēlēšanas un, iespējams, tiks arī sarīkoti pseidoreferendumi okupēto teritoriju aneksijai.