Gruzija saņēmusi NATO operatīvās partneres statusu operācijai Vidusjūrā

© SCANPIX

Gruzijas Iekšlietu ministrijas Robežpolicijas Krasta apsardzes taktiskās vienības veiksmīgi pabeigušas četru līmeņu NATO novērtējumu, pēc kura Ziemeļatlantijas padome pieņēma pozitīvu lēmumu par operatīvās partneres statusa piešķiršanu Gruzijai operācijā "SEA GUARDIAN", vēsta "Georgia Online".

Operācija "SEA GUARDIAN" ir vienīgā sabiedroto jūras spēku operācija, kas aptver Vidusjūru. Operācijas galvenais mērķis ir nodrošināt jūras drošību un savlaicīgu reaģēšanu uz apdraudējumiem. Šīs operācijas mērķis ir novērst jebkādus teroristu darbību mēģinājumus jūrā.

2016.gadā Gruzija oficiāli paziņoja par Iekšlietu ministrijas Robežpolicijas Krasta apsardzes departamenta pievienošanos NATO spēkiem. Pēc tam sākās minēto grupu apmācība atbilstoši NATO noteiktajiem standartiem. Pēc tam, kad taktiskās grupas sekmīgi pabeidza NATO četru gadu novērtēšanas programmu, Ziemeļatlantijas padome ir atzinusi Gruziju par operācijas "SEA GUARDIAN" operatīvo partneri.

"Šis lēmums ir sākums jaunam posmam praktiskās sadarbības padziļināšanā starp NATO Jūras spēku pavēlniecību un Robežpolicijas krasta apsardzi," teikts Gruzijas Iekšlietu ministrijas paziņojumā.

Svarīgākais