Evakuators aizved auto ar zīdaini salonā

Pirmdien Tallinas centrā evakuēta automašīna, kuras salonā atradies zīdainis, ziņo Postimees.ee.

Kāds pāris Tallinas centra stāvvietā atstājis savu automašīnu, un abi iegājuši apģērbu nomas salonā.Kā apgalvo bērna māte Elīna, viņa bērnu bez uzraudzības atstājusi vien uz 3-4 minūtēm, savukārt videonovērošanas kameras liecina, ka mazulis auto palicis viens aptuveni 15 minūtes.

Bērns esot saldi gulējis, tādēļ vecāki nolēmuši viņu neņemt līdzi. Vecāki, atgriežoties un neatrodot savu automašīnu, bijuši šokā. “Es nodomāju, ka mašīna nozagta. Jau sāku iedomāties ko zagļi varētu būt izdarījuši ar bērnu. Baidījos, ka viņš kaut kur pamests un es viņu nekad vairāk neredzēšu,” stāsta bērna māte.

Vecāki nekavējoties vērsušies policijā, kur saņēmuši informāciju, ka par auto atstāšanu neatļautā vietā automašīna evakuēta. Ierodoties autonovietnē, vecāki konstatējuši, ka bērns visu šo laiku mierīgi gulējis mašīnā.

Lai gan incidents beidzies laimīgi, Igaunijā tas izraisījis asas diskusijas. Viena sabiedrības daļa nosoda evakuatora vadītāju, kurš nepārliecinājās par bērna esamību automašīnā. Otri ir šokā par vecāku bezatbildību, bērnu atstājot bez uzraudzības. “Drošības apsvērumu dēļ ne mirkli nedrīkst atstāt mazuli bez pieskatīšanas, taču mēdz tomēr būt situācijas, kad vieglāk ir uz mirkli izskriet un atstāt mazuli vienu, ja viņš guļ,” notikušo komentē jaunā māmiņa un deputāte Olga Sitnika.

Svarīgākais