Kašķis avionozarē: biļešu cenu kāpums un haoss lidostās

© Pixabay

Aviobiļešu cenas bez šaubām pieaugs, pieaugot degvielas izmaksām, brīdinājis kāds aviācijas nozares vadītājs, vēsta BBC.

Naftas cenas ir kāpušas, ekonomikai atgūstoties no Covid pandēmijas un Ukrainas kara dēļ. Šīs izmaksas tiks pārnestas uz patērētājiem, sacīja Starptautiskās gaisa transporta asociācijas (IATA) ģenerāldirektors Villijs Volšs. Atpūtniekiem ir jābūt gataviem, ka lidojumu izmaksas pieaugs, Volšs sacīja BBC svētdienas rīta programmai.

"Lidojumi bez šaubām kļūs dārgāki," viņš sacīja, piebilstot, ka "naftas augstā cena atspoguļosies augstākās biļešu cenās".

Līdztekus biļešu cenu pieaugumam Apvienotās Karalistes aviokompāniju pasažieriem ir nācies saskarties ar lidojumu atcelšanu, jo dažās lidostās, tostarp Hītrovā, Getvikā un Mančestrā, radušies lieli traucējumi.

Volšs teica, ka lidostām, kuras "netiek galā", tagad vajadzētu pielāgot savus grafikus, "lai tās varētu uzņemt pēc iespējas vairāk cilvēku".

Viņš īpaši izcēla Hītrovu, kurai pēdējā laikā ir bijušas problēmas ar lidmašīnu degvielas uzpildīšanu un bagāžas sistēmu.

"Hītrovai noteikti vajadzēja sagatavoties labāk," sacīja Volšs.

Aviācija ir pakļauta ievērojamam spiedienam, pieaugot pieprasījumam. Tas ir bijis straujākais 40 gadu laikā. Mums ir nepieciešams kopīgs darbs un ieguldījumi pakalpojumos, lai aizsargātu pasažierus, nevis nievājoši komentāri no pensionēto aviokompāniju priekšniekiem, kas cenšas attaisnot savas prēmijas,"

sacīja Hītrovas pārstāvis.

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais