Krievijas valdība arestējusi Googles bankas kontu; uzņēmums Krievijā pieteicis bankrotu

© Pixabay

"lai gan esam azigājuši no Krievijas tirgus, Mēs turpinām uzturēt globālas interneta vietnes, kurām var piekļūt arī cilvēki Krievijā, " intervijā ziņu aģentūrai LETA sacīja "Google" viceprezidents globālās politikas un attiecību ar valdībām jautājumos Karans Bhatija.

Viņš uzsvēra, ka cilvēki Krievijā "YouTube" vai "Google Search" var piekļūt tieši tādam pašam saturam kā cilvēki Latvijā vai ASV.

"Vienlaikus bija ļoti izaicinoši turpināt nodrošināt mūsu uzņēmuma klātbūtni Krievijā. Kā jūs zināt, mūsu uzņēmums Krievijā pieteica bankrotu, jo Krievijas valdība arestēja tā bankas kontu. Tāpat, kā jau es minēju, mēs Krievijā esam pārtraukuši pārdot reklāmas iespējas mūsu uzturētajās vietnēs. Taču mūsu misija ir nodrošināt cilvēkiem piekļuvi informācijai. Tas visiem nāk tikai par labu," teica Karans Bhatija.

To, cik daudz naudas "Google" ir zaudējis finansiāli, atstājot Krievijas tirgus, viņš neatklāj, vienlaikus, piebilstot, ka Google bizness Krievijā bija augošs, tādēļ tā slēgšanai, protams, ir ietekme. "Tomēr mums nebija daudz jautājumu, kā jārīkojas, un lēmums par reklāmu pārdošanas apturēšanu tika pieņemts, pirms vēl bija ieviestas sankcijas," skaidroja Karans Bhatija.

.