Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Baltkrievija jau atklāti draud uzbrukt Polijai "Rietumu provokāciju" gadījumā

© Pixabay.com

Baltkrievijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba priekšnieka vietnieks ģenerālmajors Ruslans Kosigins sacīja, ka "Rietumu provokāciju" gadījumā Baltkrievijas spēki, pirmkārt, dos triecienu Polijas infrastruktūrai, atsaucoties uz "Европейская правда" vēsta pravda.com.ua.

"Polijas teritorija, tāpat kā Baltijas valstis, pārvēršas par izmēģinājumu poligonu, kurā ASV plāno izvērst kārtējo asiņainu konfliktu Eiropā pret Krievijas Federāciju un tās sabiedrotajiem," sacīja Kosigins.

Viņš atzīmēja militāro mācību norisi, kā arī "atsevišķu poļu politiķu mēģinājumus iniciēt tā saukto sākotnējo Polijas zemju atdošanu, kas nozīmē Ukrainas un Baltkrievijas rietumu reģionus".

Baltkrievijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba priekšnieka vietnieks visu to nosauca par "gatavošanos militāro operāciju veikšanai austrumu virzienā.

"Tajā pašā laikā - un tas vispirms jāsaprot Polijas vadībai - konflikta gadījumā Polijas teritorija ar tās militāro infrastruktūru kļūst par primāro trieciena mērķi," sacīja Kosigins.

Viņš rezumēja, ka "Rietumiem skaidri jāsaprot, ka mūsu reakcija uz jebkādām bruņotām provokācijām noteikti būs adekvāta un skarba".