Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Ukrainas armijas kapelāns pastāsta par traģisku baznīcas draudzes locekļa ģimenes nāvi

© Scanpicx

Ukrainas armijas kapelāns Volodimirs Sterļcovs, kurš dzīvo Slovjanskā un dienesta gaitās regulāri apmeklē armijas vienības Donbasa frontē, TV3 Ziņām apliecina, ka situācija ir satraucoša, okupantu uzbrukumi ir īpaši nežēlīgi, ziņo portāls "TV3".

“Šobrīd situācija ir ļoti smaga. Atrodos gan Slovjanskā, gan Kramatorskā. Kopš svētdienas tieši Slovjanskā situācija ir ļoti saasinājusies, notiek intensīvas apšaudes ar “Uragan” raķetēm, ar kasešu bumbām bombardē visu pilsētu,” stāsta Streļcovs.

“Nav konkrēta mērķa, vienkārši haotiski apšauda pilsētu ar mērķi iebiedēt cilvēkus, kuri vēl te ir palikuši. Un vēl lai pilsētā sāktos ugunsgrēki, lai pilsēta degtu, lai iedzīvotāji nonāktu depresīvā situācijā.”

Streļcovs atzīst, ka personīgi ļoti smaga bijusi svētdiena, kad pēc dievkalpojuma bojā gājusi baznīcas draudzes locekļa ģimene. “Viņš kopā ar ģimeni - sievu un meitiņu - brauca uz mājām. Iebraucot pagalmā, līdzās mašīnai sprāga kasešu bumba, un viņi visi gāja bojā. Mammai norāva galvu, tēti pilnībā sašķaidīja, bērnam norāva roku - trauma bija nāvējoša. Ļoti traģiska nāve.”

Kā informē Streļcovs, Ukrainas aizstāvji šobrīd notur Bahmutu, Kramatorsku un Slovjansku. Tomēr spēku samērs neesot Ukrainas pusei par labu. “Iebrucēju ir vairāk.Turklāt ienaidnieka komandieri nesaudzē savus karavīrus,” atzīst kapelāns.