Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Mūrniece: Sankcijas Krievijai ir jāpastiprina, līdz tā būs apturējusi agresiju

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Sankcijas Krievijai ir jāpastiprina, līdz tā būs apturējusi agresiju, izvedusi karaspēku no okupētajām teritorijām un piekritusi maksāt par Ukrainas atjaunošanu, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA), Šveices pilsētā Lugāno tiekoties ar Ukrainas parlamenta priekšsēdētāju Ruslanu Stefančuku.

Kā informē Saeimas Preses dienests, Mūrniece sacījusi, ka konfiscētos Krievijas līdzekļus ir jāizmanto Ukrainas atjaunošanai.

Parlamentu spīkeri bijuši vienisprātis, ka starptautiskajai sabiedrībai ir jārod efektīvs mehānisms, kā saukt agresoru pie atbildības. Pastrādātie kara noziegumi nedrīkst palikt nesodīti, uzsvēra Mūrniece.

Turklāt starptautiskās sabiedrības atbalsts Ukrainai nepieciešams jau tagad - Ukrainas atjaunošana nav rītdienas, bet šodienas jautājums, pauda Saeimas priekšsēdētāja, minot, ka patlaban visvairāk nepieciešama sabiedroto militārā palīdzība, lai Ukraina atjaunotu savu suverenitāti - apturētu agresoru un atgūtu savu teritoriju.

Ukrainas atjaunošanas konference, kurā Mūrniece piedalās, parāda, ka demokrātiskā pasaule ir vienota Ukrainas atbalstam, uzskata politiķe. Taču tas ir tikai sākums - priekšā ir ilgstošs un sarežģīts darbs, un ir svarīgi, lai palīdzība būtu balstīta Ukrainas vajadzībās un labi koordinēta.

"Mēs Latvijā labi apzināmies, ka ukraiņu tauta šajā karā cīnās arī par mūsu brīvību. Tādēļ mūsu valsts un sabiedrības atbalsts Ukrainas uzvarai ir pašsaprotams visās jomās - politiskajā, militārajā un humānajā," pauda Mūrniece.

Stefančuks pateicās Latvijai par līderību, aktīvi iestājoties par kandidātvalsts statusa piešķiršanu Ukrainai. Saeimas priekšsēdētāja atzīmēja, ka šis lēmums ir saliedējis arī pašas Eiropas Savienības valstis.

Kā ziņots, Mūrniece darba vizītē uzturas Šveices pilsētā Lugāno, kur piedalās Ukrainas atjaunošanai veltītā konferencē.

Ukrainai veltīta konference reizi gadā norisinās jau kopš 2017.gada un iepriekš bija pazīstama kā Ukrainas reformu konference. Šogad konferenci kopīgi rīko Ukraina un Šveice, un tā pārdēvēta par Ukrainas atjaunošanas konferenci.