Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē

FOTO: Jāņu festivālu Lielbritānijā apmeklē rekordliels latviešu skaits

© Arnis Usackis

Visplašāk apmeklētās Jāņu svinības ārpus Latvijas robežām šogad Lielbritānijā pulcēja vairāk kā piecus tūkstošus latviešu no visas pasaules. Katru gadu “Bērzes Strazdu” rīkotais Jāņu festivāls notiek no 24. līdz 26. jūnijam fonda ”Daugavas vanagi” lauku īpašumā ”Straumēni” Anglijas vidienē, šogad visas festivāla biļetes tika izpārdotas nedēļu pirms festivāla.

Festivālā bija pārdomāts gan par lieliem, gan maziem apmeklētājiem, piedāvājot plašu izklaides un izglītojošo programu. Neatņemama pasākuma sastāvdaļa ir “Līgotava”, kur ikviens varēja iepazīties ar Jāņu un latviešu Līgo vakara tradīcijām, dziesmām un dejām.

Līgotājiem un festivāla viesiem bija sarūpēta arī plaša muzikālā programma, kurā uzstājās Latvijā pazīstami mūziķi un grupas - ”Prāta vētra”, Arstarulsmirus, ”Credo”, ”Labvēlīgais Tips”, Kaspars Upacieris jeb Ufo, ”X Faktora” zvaigznes Diona Liepiņa un ”Chaina”, Lielbritānijā populārā un zināmā latviešu grupa ”Mazie Rakari”, savukārt, naktīs īpaši veidotā disko teltī līdz rīta gaismai dīdžeju Vilerts un Erminass vadībā notika ballītes latviešu mūzikas gaisotnē.

Bērzes Strazdu Jāņu festivāla organizators Ģirts Lerhs par paveikto atzīst: "Šis bija brīnišķīgs atkalredzēšanās gads visiem iesaistītajiem! Uz mūsu skatuvēm bija iespaidīgs skaits ar Jāņu festivālā vēl neredzētiem, gan arī māksliniekiem, izpildītājiem un radošajiem cilvēkiem, kuri jau iepriekš bija viesojušies pie mums. Tas kopumā radīja daudzveidību un spēja aizraut visdažādāko latvietības baudītāju. Daudzi pasākuma apmeklētāji ļoti atzinīgi novērtēja visus koncertus un sevišķi priecājās arī par maģisko piektdienas nakts apvienību, kur disko teltī grupas “Prāta Vētras” mūziķi pievienojās uz skatuves reperim “Arstarulsmirus”, kurš skatītāju lūgts bija sācis izpildīt klasiskos Gustavo repertuāra skaņdarbus. Vēlamies pateikties festivāla apmeklētājiem par lielisko garastāvokli, sagatavotību un patiesu dzīvošanu līdzi festivālam, kas izpaužās gan kopējā noskaņojumā, gan arī neredzētā kārtībā un tīrībā, kādā pēc festivāla tika atstāta Straumēnu pļavā."

Nākamais Jāņu festivāls notiks 2023.gada 23.-25.jūnijā. Tiekamies festivālā!