Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Pasaulē

Pasaulē lielākajā šokolādes rūpnīcā Beļģijā atklāta salmonellas baktērija

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Pasaulē lielākajā šokolādes rūpnīcā Beļģijā atklāta salmonellas baktērija, ceturtdien paziņojis uzņēmums "Barry Callebaut".

Baktērija konstatēta "Barry Callebaut" rūpnīcā Vīzē, kas ražo šķidro šokolādi vairumtirdzniecības partijās 73 klientiem, kas ražo konditorejas izstrādājumus.

Uzņēmuma preses pārstāvis ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka ražošana rūpnīcā ir apturēta.

"Visi produkti, kas saražoti kopš pārbaudes, ir aizturēti. (..) "Barry Callebaut" šobrīd sazinās ar visiem klientiem, kuri, iespējams, ir saņēmuši piesārņotos produktus. Šokolādes ražošana Vīzē ir apturēta līdz turpmākam paziņojumam," pavēstīja uzņēmuma preses pārstāvis.

Lielākā daļa produktu, kas inficēti ar salmonellas baktēriju, joprojām atrodas rūpnīcā, viņš piebilda.

Taču "Barry Callebaut" ir sazinājies ar visiem klientiem un lūdzis neizsūtīt tālāk produktus, kas saražoti no šokolādes, kas saņemta no konkrētās "Barry Callebaut" rūpnīcas kopš 25.jūnija.

Beļģijas pārtikas drošības aģentūra AFSCA ir informēta par notikušo, un tās preses pārstāvis AFP sacīja, ka sākta izmeklēšana.

"Barry Callebaut" fabrika Vīzē neražo šokolādi pārdošanai pa tiešo patērētājiem, un uzņēmumam nav pamata domāt, ka fabrikas klientu no piesārņotās šokolādes saražotie produkti būtu nonākuši veikalu plauktos.

Maijā salmonellas baktērija tika atklāta Itālijas šokolādes ražošanas uzņēmuma "Ferrero" rūpnīcā Arlonā, Beļģijas dienvidos, kur tiek ražoti "Kinder" produkti.

Beļģijas veselības dienests 17.jūnijā paziņoja, ka dota zaļā gaisa ražošanas atsākšanai šajā rūpnīcā uz trīs mēnešu pārbaudes laiku.

Šveices uzņēmums "Barry Callebaut" piegādā kakao un šokolādes produktus daudzām kompānijā pārtikas nozarē, tai skaitā "Hershey", "Mondelez", "Nestle" un "Unilever".

"Barry Callebaut" strādā vairāk nekā 13 000 cilvēku un tam ir vairāk nekā 60 ražotnes visā pasaulē.