Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Avots atklāj Putina un Lukašenko sarunu aizkulises - skanējušas lamas un necenzēti vārdi

© SCANPIX

Sestdien Krievijas prezidents Vladimirs Putins tikās ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko. Tās laikā abi līderi sprieda ne tikai par Savienības valsts integrācijas procesiem, bet arī iespējamo reaģēšanu uz potenciālo agresiju no Rietumu puses.

Kā paziņojis Vladimirs Putins, Baltkrievijā varētu izvietot vēl lielāku skaitu krievu raķešu, vēsta lsm.lv. “Baltkrievijas armijas bruņojumā ir diezgan liels lidmašīnu “Su-25” grupējums. Šīs lidmašīnas varētu papildus aprīkot un modernizēt aviācijas rūpnīcās Krievijā. Tuvāko dažu mēnešu laikā mēs nodosim Baltkrievijai taktiskos raķešu kompleksus “Iskander M”. Tie var izmantot gan ballistiskās, gan spārnotās raķetes, turklāt gan parastajā, gan kodolversijā,” paudis Putins.

Savukārt “Telegram” kanālā “General SVR” (tiek uzskatīts, ka tas pazīstamais Krievijas politologs Valērijs Solovejs) atstāsta Lukašenko un Putina tikšanās aizkulises.

“Sarunas nebija tik gludas, kā varētu šķist. Bija brīdis, kad Vladimirs Putins, pārtraucis sarunu ar Lukašenku, pameta sarunu telpu, skaļi pasakot gaidītājiem: "Paskaidrojiet šim stulbajam preze...*, ka viņš no šejienes neaizies.” Pēc aculiecinieku teiktā, draudi izskanējuši tik pārliecinoši un skaļi, ka tos dzirdējuši gan sarunu beigas gaidošie cilvēki, kuru bijis ap desmitiem, gan apsargi, gan pats Lukašenko. Pats Lukašenko pēc salīdzinoši neliela pārtraukuma sāka lūgties Putinam sarunas turpināt. Rezultātā viņš deva solījumu Putinam, ka Baltkrievijas bruņotie spēki piedalīsies speciālā militārā operācijā tādā daudzumā un kvalitātē, kā to vēlas Krievijas prezidents.

Tāpat Lukašenko ir devis solījumu atļaut izmantot Baltkrievijas teritoriju provokācijām pret Lietuvu. Lai sagatavotu provokācijas, uz Baltkrievijas teritoriju jau pārcēlušās vairākas Krievijas Federācijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba Galvenās direkcijas "speciālistu" grupas. Viņu mērķis ir sagatavot militārās un civilās infrastruktūras sprādzienus Lidas pilsētā un vairākās pilsētās, kas robežojas ar Lietuvu. Lukašenko solīt jau solīja. Bet tas ir Lukašenko, ” savā “Telegram” kanālā raksta “General SVR”.