Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Ko Putins iecerējis darīt 11. septembrī Ukrainā?

© SCANPIX

Ukrainas Aizsardzības ministrijas pārstāvis Vadims Skibickis, pamatojoties uz izlūkdienesta ziņām, atklājis, ka Krievijā noteikts jauns zīmīgs datums karā ar Ukrainu, vēsta fakty.ua.

Tas ir 11.septembris, kad Krievija plāno rīkot vēlēšanas okupētajās Ukrainas teritorijās. "Tieši šajā dienā var tikt aktualizēts jautājums par "referenduma" rīkošanu vai citiem pasākumiem okupēto teritoriju pievienošanai Krievijai, vai tādu kvazivalstisku veidojumu kā Hersonas Tautas Republika izveidošana, vai to apvienošana ar Krimu," Vadims Skibickis sacīja intervijā RBC-Ukraina.

11. septembrī, kā zināms, četras teroristu pašnāvnieku grupas (kopumā 19 Al-Qaeda teroristi), nolaupīja četras pasažieru lidmašīnas un izmantoja tās kā ieroci pret civiliem un militāriem objektiem ASV, lidojumā taranējot šos objektus. Divas no nolaupītajām lidmašīnām ar aptuveni 18 minūšu intervālu ietriecās Pasaules tirdzniecības centra dvīņu torņos, Ņujorkā, kas drīz pēc trieciena sabruka. Bojā gāja 2606 cilvēki, kas tobrīd atradās ēkās. American Airlines reisa 77 lidmašīna ietriecās Pentagona ēkā, Virdžīnijā, izraisot vispārēju eksploziju un degšanu. Ceturtā nolaupītā lidmašīna, aviokompānijas United Airlines reiss 93 tika mērķtiecīgi virzīta uz Vašingtonu, bet nokrita netālu no Šenksvilas pilsētiņas Pensilvānijas štatā. Tieši šo zīmīgo datumu karā ar Ukrainu ir izvēlējies Putins.

"Nākamais iespējamais datums, par ko šobrīd aktīvi tiek runāts, ir 2022.gada 30. decembris, kad apritēs 100 gadi kopš Padomju Savienības izveidošanas," atklāj Vadims Skibickis.