Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Putina "slepenā čemodāna" nēsātājs atrasts sašauts

© Ekrānuzņēmums/ TV Zvezda/east2west news

Vēl viens aizdomīgs pašnāvības mēģinājuma gadījums Krievijā - pulkvedis Vadims Zimins, kura uzdevums bija nesāt Vladimira Putina "slepeno čemodānu", atrasts sašauts savās mājās netālu no Maskavas. Šobrīd viņš atrodas reaminācijā, vēsta "Kyiv Post".

Atvaļinātais Federālā drošības dienesta (FSB) pulkvedis Zimins (53), rokā turot portfeli, vienmēr pavadīja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Tiek uzskatīts, ka “slepenais portfelis” satur Kremļa stratēģisko kodolraķešu palaišanas aparātu, satur personalizētu atslēgas kodu.

Zimins ar šautu brūci galvā tika atrasts trešdienas, 22. jūnija, vakarā sava dzīvokļa virtuvē Maskavas apgabala Krasnogorskā. Viņu atradis brālis.

Valstij piederošie Krievijas mediji ziņoja, ka amatpersona "mēģinājusi izdarīt pašnāvību". Nesen tika ziņots, ka pret Ziminu uzsākta kriminālizmeklēšana par iespējamu kukuļņemšanu un ka pulkvedim piemērots mājas arests.

Šis incidents ir radījis aizdomas starptautiskajos medijos, jo notikuši vairāki noslēpumaini incidenti un nāves gadījumi, kuros iesaistītas augsta ranga Krievijas amatpersonas un ar Putinu saistīti uzņēmēji. Pagājušajā mēnesī tika ziņots, ka Krievijas magnāts Aleksandrs Subbotins nomira aizdomīgos apstākļos pēc atkāpšanās no naftas kompānijas "LUKoil" pēc tam, kad viņu un citus Krievijas uzņēmējus skārušas Austrālijas un Apvienotās Karalistes sankcijas saistībā ar Maskavas iebrukumu Ukrainā. Krievijas mediji viņa nāvē vainoja narkotiku pārdozēšanu. Tajā pašā dienā starptautisko mediju avoti ziņoja, ka bijušais Krievijas gāzes giganta "Novatek" vecākais menedžeris Sergejs Protosenja atrasts miris kopā ar sievu un meitu īrētā villā Spānijas pilsētā Loreta de Marā, netālu no Barselonas. Protosenja tika atrasta pakārusies, bet viņa sieva un meita bija sadurtas līdz nāvei, apstiprināja Spānijas policija.