Dānijā arestē vairākus teroristus

Dānijas Drošības un izlūkošanas dienests (PET) trešdien,29. decembrī arestējis četrus vīriešus, kas turēti aizdomās par terora aktu plānošanu laikraksta "Jyllands-Posten" izdevniecībā, kas savulaik publicēja pravieša Muhameda karikatūras.

Zviedrijas izlūkdienesta "Saepo" pārstāve pavēstīja, ka piektais uzbrukuma plānošanā aizdomās turētais vīrietis arestēts Zviedrijā.

Dānijā arestēts 44 gadus vecs tunisietis, 29 gadus vecs Libānā dzimis zviedrs, 30 gadus vecs zviedrs un 26 gadus vecs irākietis.

Saskaņā ar PET vadītāja Jakoba Šarfa izplatīto paziņojumu pirmie trīs aizturētie dzīvojuši Zviedrijā, bet pagājušajā naktī devušies uz Dāniju.Stokholmā arestētais vīrietis ir 37 gadus vecs Tunisijas izcelsmes zviedrs, vēsta PET.

"Aresti izceļ nopietnus, pret Dāniju vērstus terora draudus, sevišķi pret institūcijām un cilvēkiem, kas saistīti ar karikatūru lietu," piebilda PET vadītājs.

2005.gadā "Jyllands-Posten" publicēja desmitiem pravieša Muhameda karikatūru, izsaucot niknus un vardarbīgus protestus visā pasaulē.