Maskavas Domodedovas lidosta atjaunojusi normālu darbu

Maskavas Domodedovas lidosta atjaunojusi normālu darba grafiku, pagaidām kavē tikai divi 28. decembra reisi viens uz Noriļsku, jo tur ir nelabvēlīgi laika apstākļi un otrā reisā uz Hudžandu jau notiekot iekāpšana.

Savukārt vēl kavē 10 reisi , kuros bija jādodas ceļā šodien, bet te kavēšanās saistīta ar lidmašīnu kavēto ierašanos lidostā, taču arī šeit kavēšanās tikšot novērsta, ziņo Lenta ru. Pēdējās diennaktīs no abām lidostām nav varējuši doties 6,5000 pasažieru.

Jau ziņots, ka 26. decembrī sasalstošā lietus izraisītu elektropadeves traucējumu dēļ tika slēgta Maskavas Domodedovas lidosta.

Reisu aizkavēšanās dēļ Maskavas Šeremetjevas lidostā, kur izlidošanu gaidīja 7000 pasažieru, daži pasažieri izteica draudus lidostas darbiniekiem. Savukārt naktī uz pirmdienu starp pasažieriem izcēlās kautiņš.

Vairāki desmiti pasažieru bloķēja lidostas izeju pieprasot tikšanos ar lidostas vadību.

Situācijā iejaukusies milicija.

Atlikto reisu pasažieri abās lidostās satraukti, pārguruši un saniknoti. Cilvēkiem nepietiek vietu, daudzi spiesti gulēt uz grīdas.

Domodedovas lidostā pēc elektroapgādes pārrāvuma ilgstoši nebija salabota ventilācijas sistēma. Cilvēkiem pēc ilgām gaidīšanas stundām nācies izsaukt "ātros". Bija traucēta ūdens piegāde, tostarp arī tualetēs.

Tūkstošiem pasažieru sūdzējušies par informācijas, kā arī ēdiena un ūdens trūkumu. "Šeremetjevā" atklāta samaksas pieprasīšana no atcelto reisu pasažieriem par bagāžas glabāšanu. Savukārt lidsabiedrības "Aeroflot" vadība nodemonstrējusi neprofesionālismu.

Krievijas valdība uzdeva veikt prokuratūrai pārbaudes abās lidostās.

Krievijas Transporta prokuratūrai pārbaudē konstatējusi vairākus nepilnības Maskavas lidostās "Domodedovā" un "Šeremetjevā".

Pārbaude atklāja pasažieru tiesību un aviācijas noteikumu pārkāpumus.

Tiek gatavoti materiāli lietu ierosināšanai pret lidostu un aviokompāniju amatpersonām. Vairākas administratīvās lietas jau ierosināja Krievijas Patērētāju aizsardzības dienests.

Kā ziņo Krievijas mediji premjerministrs Putins aizliedzis atbildīgajiem par lidostu darbu un to veiksmīgu elektroapgādi doties mājās uz Jaungada svinībām.

Tāpat Putins aizliedzis doties brīvdienās arī Krievijas reģionu vadītājiem un visiem kam jārūpējas par enerģētiskās avārijas likvidēšanu.

Putins norāda , ka sabiedrības informēšana par situāciju abās lidostās ir bijusi nulles līmenī."Jūs tur sakrājāt vairāk kā 8000 cilvēku, kas tas par darbu? Cilvēkus varēja informēt par situāciju kādā atrodas lidosta, uzsvēris " premjers.

Maskavas apgabalā bez elektrības ledainā lietus izraisīto pārrāvumu dēļ bez elektrības palika 100 000 iedzīvotāju un joprojām bez elektrības ir 11 municipālie rajoni, un elektrību salabot sola tikai 30. decembra vakarā.

Svarīgākais