Vācijas iedzīvotāji ziedojuši Ukrainai jau 812 miljonus eiro

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Kopš 24.februārī sākās Krievijas pilna apjoma iebrukums Ukrainā, Vācijā dzīvojošās privātpersonas un šīs valsts labdarības organizācijas ir ziedojušas Ukrainai un ukraiņiem 812 miljonus eiro.

Tā ir lielākā ziedojumu summa vienas kampaņas ietvaros, kas Vācijā savākta pēdējos 20 gados, neņemot vērā inflāciju.

Datus par ziedojumu apjomu noskaidrojis Vācijas Centrālais sociālo problēmu institūts (DZI), aptaujājot 11 vadošās labdarības organizācijas šajā valstī.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo aptauju, kas bija veikta martā, kopējais ziedojumu apjoms pieaudzis par 180 miljoniem eiro.

"812 miljoni eiro ir lielākā labdarības maksājumu summa, kas Vācijā savākta pēdējos gados vienas kampaņas ietvaros. Absolūtos skaitļos tas ir par apmēram 200 miljoniem vairāk, nekā valsts iedzīvotāji 2007.gadā savāca no cunami cietušajiem Dienvidaustrumāzijā," teikts DZI paziņojumā.

"Es uzskatu, ka vēlēšanās ziedot naudu un atbalstīt Ukrainu vēl arvien ir liela, tomēr ikdienas ziedojumu apjoms ir samazinājies," atzīmēja DZI izpilddirektors Burhards Vilke.

Lai ukraiņi varētu saņemt tieši to materiālo palīdzību, kas pašlaik viņiem ir visvairāk vajadzīga, ir nepieciešama efektīvāka koordinācija starp dažādiem finanšu donoriem, atzina Vilke.

Svarīgākais