Lavrova vizīte Belgradā izvēršas par problēmu Serbijai; trīs valstis liedz lidmašīnai ar Lavrovu šķērsot to gaisa telpu

© SCANPIX

Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova vizīte Serbijā saskārās ar negaidītām transporta problēmām, proti, trīs valstis nav devušas atļauju viņa lidmašīnai šķērsot to gaisa telpu, vēsta pravda.com.ua.

Pirmo reizi par šo problēmu runāja pats Serbijas prezidents Aleksandrs Vučičs. Pēc viņa teiktā, Lavrova vizīte pēkšņi kļuva sarežģītāka nekā gaidīts.

Vēlāk izdevums "Novosti", atsaucoties uz saviem avotiem, paskaidroja, par kādām problēmām runāja Serbijas prezidents. Pēc viņu teiktā, atļauju lidmašīnai ar Krievijas ārlietu ministru šķērsot gaisa telpu nav devušas trīs valstis: Melnkalne, Ziemeļmaķedonija un Bulgārija. Tas apdraudot no 6. līdz 7. jūnijam paredzēto vizīti.

Pēc tam problēmu apstiprināja Serbijas premjerministre Ana Brnabiča. Pēc viņas teiktā, situācija ap Lavrova ierašanos Belgradā ir "ārkārtīgi sarežģīta" un Vučičs personīgi nācās nodarboties ar šī ceļojuma loģistiku.

Viņa vērtēja, ka Lavrova vizīte Serbiju nostāda "ārkārtīgi sarežģītā situācijā", taču Belgradas nostāja ir tāda, ka pie viņiem var ierasties jebkuras valsts ārlietu ministrs vai premjerministrs.