Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Ukraina atklāj, kā notiek saziņa ar sagūstītajiem azoviešiem

© SCANPIX

Ukrainas iekšlietu ministrs Deniss Monastirskis sacīja, ka saziņu ar sagūstītajiem Azovas pulka karavīriem, kuri aizstāvēja Mariupoli, veic Ukrainas izlūkdienesta darbinieki, vēsta pravda.com.ua.

"Saziņu ar puišiem veic mūsu Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas direkcijas izlūkdienesta darbinieki. Tieši caur viņiem mēs uzzināsim vairāk informācijas par aizturēšanas apstākļiem, uzturu un atbrīvošanas iespējām," sacīja Deniss Monastirskis.

"Mēs visi esam pārliecināti, ka viņi visi nonāks šeit, Kijevā. Mēs darām visu iespējamo, lai tas notiktu, " apliecināja ministrs.

Portāls pravda.com.ua jau rakstīja, no "Azovstaļ" rūpnīcas maija sākumā tika evakuēti civiliedzīvotāji. Krievija ilgu laiku noraidīja visas kaujinieku evakuācijas iespējas.
16. maijā Krievijas puse paziņoja, ka tā ir vienojusies ar Ukrainas aizstāvjiem par ievainoto karavīru izvešanu uz okupēto teritoriju, savukārt naktī uz 17.maiju Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābs paziņoja, ka Mariupoles garnizons ir pabeidzis savu kaujas misiju, un tagad komandieriem ir pavēle ​​glābt aizstāvju dzīvības.
Mariupoles aizstāvju radinieki 30. maijā paziņoja, ka neko nezina par viņu stāvokli un aizturēšanas apstākļiem.