Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Pasaulē

Vai draudzībai beigas? Putinu sākusi kaitināt kadiroviešu uzvedība

© SCANPIX

Kremlim sākotnēji esot patikušas kadiroviešu aktivitātes Ukrainā, taču tagad viņu uzvedība kaujas laukā sākusi kaitināt Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, vēsta Krievijas mediju projekts "Get Kit".

Sākotnēji V. Putins esot bijis apmierināts ar Čečenijas vadītāja Ramzana Kadirova pakļautībā esošo vienību darbību, un viņš pat publiski tās slavējis par drosmi. Taču tagad situācija esot mainījusies. Putins pēdējā laikā sācis izrādīt aizkaitinājumu, kad tiek pieminēts Kadirova vai viņa vienību vārds. Šo Putina neapmierinātību veicina arī Krievijas armijas pārstāvji un specdienestu vadība, kas izmanto katru iespēju, lai paustu kritiku, uzsver "Get Kit".

Krievijas militārpersonas kaitina fakts, ka "Kadirova" karaspēks kaujās īpaši ne ar ko neizceļas, bet medijos popularizē savu it kā drosmīgāku un prasmīgāku cīnītāju tēlu salīdzinājumā ar citām Krievijas armijas vienībām.

Krievijā aizliegtā cilvēktiesību centra "Memoriāls" pārstāvis Oļegs Orlovs skaidro, ka Kadirovam Krievijas vertikālē ir īpaša pozīcija. Viņam ir atļauts runāt un darīt vairāk nekā citām viņa ranga Krievijas amatpersonām un politiķiem.