Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Lietuvā notikusi slepena konference par Putina iespējamo atstādināšanu no amata

© Pixabay.com

Lietuvā notika slepena konference, kurā tika apspriests, kā izmantot Krievijas iebrukumu Ukrainā, lai atstādinātu no varas Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, vēsta "Bild".

Uz tikšanos bija ieradušies aptuveni 70 dalībnieki - bijušie vadošie politiķi, eksperti, žurnālisti un cilvēktiesību aktīvisti, tostarp krievi, kuri jau ilgstoši dzīvo ārzemēs.

Laikraksta "Bild" korespondents piedalījās Lietuvas ārlietu ministra Gabrieliusa Landsberģa rīkotajā sanāksmē. Viņš atklāja, ka slēgtā forumā dalībnieki savos izteikumos bija tieši.

"Putins ieveda Putinismu Krievijā tāpat kā Hitlers padarīja fašismu sociāli pieņemamu Vācijā. Tāpēc šodien pret Putina reihu ir jāizturas kā pret Vācijas reihu kara gados no 1939. līdz 1945. gadam. Vāciešus apspieda Hitlers, tāpat kā krievus apspiež Putins, bet abas tautas saviem despotiem to atviegloja,” "Bild" citēja kāds dalībnieka no Sanktpēterburgas sacīto.

"Krievu pasaule" ir rasistiska ideoloģija, cilvēki Rietumos to neapzinās, - teica cits. "Putins uzskata, ka krievi ir etniski pārāki par ukraiņiem, tāpēc viņam ir tiesības atņemt ukraiņiem mājas un pakļaut tos. Tāpēc Krievijā ir pēc iespējas ātrāk ir jāveic "deputinizācija"," sacījis vēl kāds cits dalībnieks.

Konferencē tika apspriesti trīs iespējamie "deputinizācijas" scenāriji.

Pirmais un optimistiskākais scenārijs - Krievija kļūst par lielu Ukrainu. Krievijā notiek demokrātiskas vēlēšanas, un Krievija attīstās līdzīgi kā to darīja Ukraina. Tiesa, šis variants pēc sanāksmes dalībnieku domām, ir ļoti maz ticams.

Otrais scenārijs: Putinu gāž viņa armijas un specdienestu ģenerāļi. Šis tiek uzskatīts par diezgan iespējamu scenāriju. "Jebkuras izmaiņas ir solis uz priekšu pašreizējā situācijā," sacīja kāds dalībnieks.

Trešais scenārijs: "dumpis no apakšas". Ja "nezinošās masas" sacelsies pret baiļu, izmisuma un nabadzības režīmu, radīsies karam līdzīgi apstākļi, visās pilsētās sāksies ielu kaujas, Krievija sadalīsies daudzās republikās.