Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Latvijas armijas bruņuveste izglābj Ukrainas izlūka dzīvību

© Ekrānuzņēmums/twitter

"Slavjanskas pusē aplenkumā nonāca izlūku vienība, kurai tika Latvijas sūtītais ekipējums. Vienu karavīru ievainoja kājā. Šodien izrādījās, ka trāpīts arī krūšu apvidū, bet Latvijas armija bruņuveste izglāba viņa dzīvību," mikroblogošanas vietnē "Twitter" raksta Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece.

"Kāja sadzīs. Bet sirdi izglābām," piemetina Baiba Bļodniece.

Bijušas trīs lodes - divas trāpīja mugurā, viena priekšpusē - krūšu apvidū. Izlūks to nebija pat pamanījis. Domājis, ka trāpīts tikai kājā.

Jau ziņots, ka Latvija ir sniegusi militāro atbalstu Ukrainai vairāk nekā 200 miljonu eiro vērtībā, šādi nodrošinot ieročus un individuālo ekipējumu, tostarp bruņuvestes, bezpilota lidaparātus, sausās pārtikas uzturdevas, munīciju, prettanku ieročus un pretgaisa raķetes “Stinger”.

Pašlaik Aizsardzības ministrija sadarbībā ar organizāciju "Uzņēmēji Mieram" īsteno iniciatīvu, kuras mērķis ir savākt ziedojumus vairāk nekā 7 miljonu eiro apmērā, lai Ukrainas bruņotajiem spēkiem nodrošinātu militāros transportlīdzekļus, bruņuvestes, bruņotas ātrās medicīniskās palīdzības mašīnas, tehnoloģiju risinājumus un cita veida cita veida militāro palīdzību, piemēram, binokļus un nakts redzamības iekārtas.

Papildus tam, ko cietušo Ukrainas karavīru rehabilitācijas nodrošināšanai jau veic Ārlietu ministrija un "Uzņēmēji Mieram", arī šim mērķim plānots savākt vēl 300 000 eiro.

Savukārt Latvijas iedzīvotāji gan individuāli, gan ar organizācijas “Ziedot.lv” un kustības “Uzņēmēji mieram” starpniecību kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā ir snieguši atbalstu Ukrainas iedzīvotājiem ap 11,7 miljonu eiro apmērā gan finansiālā, gan mantiskā izteiksmē.