Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Beidzot Ukraina atklāj, kā notika "Azovstaļ" aizstāvju apgāde blokādes laikā

© SCANPIX

Ukrainas aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas direkcijas vadītājs ģenerālmajors Kirils Budanovs amerikāņu militārajam izdevumam "The War Zone" pastāstīja, ka kopumā pie Mariupoles aizstāvjiem Azovstalā ar palīdzību izlidojuši 16 militārie helikopteri Mi-8

"Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas direkcijas speciālisti izstrādāja speciālo operāciju. Kopumā bija 7 šādas misijas. Katru reizi helikopteri veiksmīgi nogādāja nepieciešamos pastiprinājumus Azovstaļ aizstāvjiem. Bet piektās un septītās misijas laikā tika notriekti divi helikopteri, kas lidoja jau atpakaļ. Tika iznīcināts ar helikopters, kas lidoja, lai glābtu apkalpi vienam no diviem notriektajiem helikopteriem," stāstīja Budanovs.

Viņš arī atklāja, ka katrā misijā lidoja divi helikopteri, kas "Azovstaļ" aizstāvjiem veda pārtiku, dzeramo ūdeni, medikamentus un munīciju. Vienas misijas laikā gaisā pacēlās uzreiz četri helikopteri. Ar helikopteru vienas šādas misijas laikā tika nogādāti 72 Azovas Zemessardzes pulka kareivji, lai pastiprinātu vienību "Azovstaļā".

Budanovs atteicās minēt, kad notikuši šo helikopteru lidojumi un upuru skaitu Ukrainas karavīru vidū.