Ukrainas krīžu mediju centra līdzdibinātāja: Tas ir genocīds, sievietes tiek izvarotas, lai viņas vairs nedzemdētu ukraiņu bērnus

© Scanpicx

Krievu imperiālisms un šovinisms ir liels pretinieks, ar kuru jācīnās, NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra ("Stratcom") organizētajā konferencē "Riga StratCom Dialogue" norādīja Ukrainas krīžu mediju centra līdzdibinātāja Natalja Popoviča.

Runājot par Ukrainas sabiedrības noturētspēju, viņa norādīja, ka 24.februāris mainīja dzīvi vairākiem miljoniem ukraiņu un tas ir pārbaudījums visiem, jo Krievija ne tikai ir iebrukusi Ukrainā, bet arī nostādījusi pasauli uz iespējamas kodolkatrastrofas un bada sliekšņa.

"Laikā, kad Krievija cenšas iznīcināt ukraiņus, noturība, manuprāt, ir mūsu stratēģiskā izvēle. Pirmā mūsu noturības sastāvdaļa ir realitātes pieņemšana. Mums nav rozā briļļu. Ja mēs censtos iebāzt galvu smiltīs, tas nemainītu realitāti. Tāpat tas nepadarīs mūsu kaimiņu miermīlīgāku," uzsvēra Ukrainas krīžu mediju centra līdzdibinātāja.

Viņa norādīja - lai gan realitātes pieņemšana ir smaga, tomēr pasaule ir pamodusies jaunā realitātē, kad pilsētas ir apdraudētas, 15,5 miljoni ukraiņu atstājuši savas mājas. Savukārt 1,3 miljoni ukraiņu ir nolaupīti un aizvesti uz Krieviju, no tiem ceturtdaļa ir bērnu. 5,5 miljonu ukraiņu māšu un bērnu atrodas ārzemēs. Sievietes meklē iespējas izglītot savas atvases. Viņas vēlas, lai bērni būtu drošībā, tāpēc viņas negrasās atgriezties Ukrainā, kamēr situācija nebūs pietiekami droša, sacīja Popoviča.

Viņas ieskatā, Krievija izvērš genocīdu pret ukraiņu tautu, jo ukraiņu sievietes ne tikai tiek mērķtiecīgi slepkavotas, bet arī izvarotas, aizbildinoties ar to, ka tas paredzēts tāpēc, lai viņas vairs nedzemdētu ukraiņu bērnus. Ukrainas krīžu mediju centra līdzdibinātāja akcentēja, ka seksuālā vardarbība tiek apzināti izmantota kā ierocis arī pret ukraiņu bērniem.

Svarīgākais