Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Zelenskis brīdina: Nākamās nedēļas karā ar Krieviju būs īpaši sarežģītas

© Scanpicx

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis kārtējā videouzrunā iedzīvotājiem norādījis, ka nākamās nedēļas karā ar Krieviju būs īpaši sarežģītas. Arī militārpersonas informēja, ka Krievijas uzbrukumi un apšaudes turpinās, ziņo portāls "LSM".

Zelenskis uzsvēra, ka Krievijas okupanti ļoti cenšas parādīt, ka viņi neatteiksies no Harkivas, Hersonas, Zaporižjas apgabalu okupētajām teritorijām un Donbasa. Dažviet viņi virzoties uz priekšu, dažviet koncentrē rezerves un nostiprina savas pozīcijas. Tāpēc visiem jāapzinās problēmas nopietnība, un nav citas alternatīvas kā cīnīties un uzvarēt, sacīja Zelenskis.

Zelenskis arī paziņoja, ka Krievijas okupācijas spēku skaitliskais pārsvars Ukrainas austrumos pašlaik ir aptuveni 20 reižu lielāks par Ukrainas aizstāvjiem. Kā uzsvēris Zelenskis, viņš par to nepārtraukti turpina atgādināt pārējai pasaulei, uzsverot, cik ļoti nepieciešama ir tehniskā un militārā palīdzība.

Savukārt attiecībā uz iespējām pašlaik atkarot Krievijas anektēto Krimu, Zelenskis paudis pārliecību, ka ukraiņu pusei tas prasītu simtus tūkstošus bojā gājušo, nemaz nerunājot par zaudējumiem pretinieka pusē.

Ukrainas armijas ģenerālštābs informēja, ka pretinieks Doneckas virzienā turpina mēģinājumus izlauzties cauri aizsardzības līnijai, lai ielenktu ukraiņu vienības un sasniegtu Luhanskas apgabala administratīvās robežas. Krievijas armija mēģināja uzsākt ofensīvu arī Bahmutas virzienā, taču tā bijusi bez panākumiem.

Tikmēr mediji vēsta, ka Hersonas apgabalā par ķīlniekiem saņemti vairāk nekā 500 mierīgie iedzīvotāji. Šādā veidā Krievijas armija cenšas piespiest vietējos iedzīvotājus sadarboties vai piekrist okupācijai.

Jau iepriekš izskanēja paziņojumi par referendumu rīkošanu šajās teritorijās, lai tās pievienotu Krievijai.