Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Mediji: Kremlis jau meklē Putina pēcteci; minēti trīs iespējamie kandidāti

© Pixabay.com

Trīs mēnešu laikā kopš Krievija iebruka Ukrainā Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir noskaņojis pret sevi gan kara gribētājus, gan tā pretiniekus. Kremlis cer, ka "pārskatāmā nākotnē" viņš aizies, un jau meklē pēcteci, vēsta Meduza.

Pēc izdevuma ziņām, kara laikā Krievijas elites kopējais noskaņojums vairākas reizes spējis pilnībā mainīties - no apjukuma sākumā, "patriotiskā pacēluma" aprīlī līdz pesimismam trīs mēnešus pēc iebrukuma.

Saskaņā ar Kremlim tuvu stāvošu avotu teikto, daudzi cilvēki tagad ir neapmierināti ar Vladimiru Putinu. Turklāt šo nostāju atbalsta gan tie, kas iestājas par kara turpināšanu, gan tie, kas vēlas mieru.

Meduzas sarunu biedri atzīmē, ka Kremļa aizkulisēs tiek apspriestas jau prezidenta pēcteču figūras. Viņu vidū ir Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins, Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs un prezidenta administrācijas vadītāja pirmais vietnieks Sergejs Kirijenko, kurš nesen kļuva par Kremļa kuratoru Donbasā.

Pēc izdevuma sarunu biedru domām, pagaidām runa nav par Krievijas prezidenta gāšanu tieši šajā mirklī, taču arvien vairāk tiek apspriesta tēma "nākotne pēc Putina". Vienlaikus avoti min, ka Putins pats var pamest prezidenta amatu tikai nopietnas veselības pasliktināšanās gadījumā.