Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Lukašenko atkal pļāpā muļķības; šoreiz pie visa vainīga Polija

© SCANPIX

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam sacīja, ka ir "nobažījies par NATO un Polijas plāniem ieņemt Rietumukrainu", vēsta "Ukrainskaja Pravda", atsaucoties uz Baltkrievijas valsts mediju BELTA.

"Saistībā ar Ukrainu notiek dažādas interesantas un negaidītas lietas. Jūs to ļoti labi zināt. Mums un jums vajadzētu uztraukties, ka viņi (politiķi) jau sper soļus Ukrainas sadalīšanai. Mēs esam nobažījušies, ka viņi - poļi, NATO dalībvalstis - ir gatavas ieiet Ukrainā, lai "palīdzētu" sagrābt Rietumukrainu," klāstījis Lukašenko. Viņš atsaucās uz Polijas prezidenta Andžeja Dudas vizīti svētdienā, ko nosaca par dīvainu.

Tiesa, nez kāpēc dīvaina tā šķita tikai Baltkrievijas prezidentam. Ne Ukrainai, ne Polijai, ne arī citām valstīm tā neraisīja šādas izjūtas.

Portāls NRA jau rakstīja, ka Polijas prezidents Andžejs Duda svētdien uzrunāja Ukrainas parlamenta deputātus, kļūstot par pirmo ārvalstu līderi, kurš klātienē uzstājies Augstākās radas sēdē kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā sākuma.

Polijas prezidents savā runā uzskaitīja vietas, kur Ukrainā atklātas Krievijas karavīru zvērības, un izteica aicinājumu citu valstu līderiem, sakot, ka "pēc Bučas, Borodjankas, Mariupoles ar Krieviju nevar būt nekādu darījumu, prezidentu un premjeru kungi".

Duda pauda pārliecību, ka Ukrainas atjaunošana jāveic par agresora naudu, proti, Krievijai ir jāsamaksā reparācijas un Rietumvalstīm ir jākonfiscē to bankās esošie Krievijas līdzekļi.

Duda Kijivu apmeklēja jau aprīlī. Toreiz kopā ar Polijas prezidentu Ukrainā ieradās arī visu trīs Baltijas valstu prezidenti.