Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Medvedčuks sācis liecināt: atklājas koruptīvas shēmas saistībā ar Krieviju

© Ekrānuzņēmums/Youtub

Par Putina kūmu dēvētais Viktors Medvedčuks, kurš tiek turēts aizdomās par valsts nodevību un palīdzēšanu terorismam, sācis liecināt, vēsta Ukrainas drošības dienests.

V. Medvečuks izstāstījis, kā noritējis darījums, kas skar naftas produktu cauruļvadu "Samara-Rietumu virziens".

Ukrainas drošības dienests publicējis video ar politiķa atzīšanos. Raksturojot shēmas būtību, Medvedčuks detalizēti izklāstīja Ukrainas piektā prezidenta Pjotra Porošenko lomu tajā. Proti, ka viņš, ne tikai vērsās pie Medvedčuka ar lūgumu sazināties ar Krievijas Federācijas vadību - Vladmiru Putinu, bet arī nodrošināja nepieciešamo lēmumu pieņemšanu visās Ukrainas instancēs. Porošenko 2016. gadā lūdzis Medvedčuku nokārtot darījumu, lai ar Krievijas palīdzību viņš, kā vēlāk izrādījās, kļūtu par cauruļvada "Samara-Rietumu virziens" daļas īpašnieku. Porošenko laikā pa cauruļvadu tikusi sūknēta dīzeļdegviela, nodrošinot īpašniekam divas reizes lielāku peļņu nekā pirkumā iztērētā summa.

Tādējādi aizturētais apliecina, ka cauruļvada jautājumus kārtojis pēc eksprezidenta lūguma.

Turklāt Medvedčuks pastāstīja par ogļu iegādes mehānisma izveidi 2014.-2015.gadā Ukrainas enerģētikas sektora vajadzībām īslaicīgi okupētajās tā sauktajās LDPR teritorijās.

"Faktiski tajā bija iesaistīta visa valsts aparāta virsotne, sākot ar prezidentu un beidzot ar ministriem, likumsargiem un tiem, kas tieši īstenoja šo shēmu," skaidrojis aizturētais.