Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Pasaulē

Krievija devusi mājienu par sagūstīto "Azovu" kaujinieku iespējamo apmaiņu pret Medvedčuku

© SCANPIX

Krievijas sarunu grupas deputāts un Krievijas Federācijas Valsts domes deputāts Leonīds Sluckis sacījis, ka Krievijas varas iestādes "izpētīs jautājumu" par aizturētā tautas deputāta Viktora Medvedčuka apmaiņu pret sagūstītajiem Mariupoles aizstāvjiem, atsaucoties uz Interfax, vēsta "Ukrainskaja Pravda".

"Mēs pētīsim iespēju iemainīt Medvedčuku pret azoviešiem. Nevis mēs, protams, bet tie cilvēki Maskavā, kuriem ir tādas pilnvaras," sacījis Sluckis.

Tiesa, vēlu vakarā Sluckis savā telegrammas kanālā sacīja, ka viņaprāt, tomēr, azoviešu liktenis būtu jāizlemj tribunālam un ka nevajadzētu viņus mainīt pret Medvečuku. Vienlaikus viņš atkārtoja apgalvojumu, ka Medvedčuka liktenis būtu jāizšķir Maskavā, lai gan viņš atrodas Ukrainas pirmstiesas izolatorā.

Krievijas Aizsardzības ministrija apgalvo, ka Azovstalu atstājuši 2439 ukraiņu aizstāvji. Tomēr Ukrainas varas iestādes nesniedz precīzus skaitļus, un starptautiskie militārie eksperti liek domāt , ka Krievijas okupanti apzināti pārvērtē gūstekņu skaitu.