Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

Ukrainas prokuratūra identificējusi rotas komandieri, kurš lika Bučā nogalināt civiliedzīvotājus

© SCANPIX

Prokuratūra identificēja Krievijas Federācijas 64.atsevišķās motorizēto strēlnieku brigādes rotas komandieri, kurš lika Kijevas apgabalā nogalināt civiliedzīvotājus, atsaucoties uz Ukrainas ģenerālprokurores Irinas Venediktovas pausto, vēsta pravda.com.ua.

Pēc Venediktovas teiktā, tas ir 30 gadus vecais virsleitnants Vasilijs Ļitviņenko - Krievijas Federācijas Bruņoto spēku Sauszemes spēku 64. atsevišķās motorizēto strēlnieku brigādes rotas komandieris 35. apvienotās ieroču armijas sastāvā. Viņš bija atbildīgais par Buču okupācijas laikā. Bez viņa atļaujas ciema iedzīvotāji nevarēja atstāt savas mājas, lai aizietu pēc ūdens. Viņš pat notieca, vai cilvēkiem var sniegt medicīnisko palīdzību. Izmeklēšanā noskaidrots, ka, izpildot rotas komandiera noziedzīgos rīkojumus, padotie karavīri no automātiskajiem šaujamieročiem šāva uz neapbruņotu sirmgalvi. Pēc tam, kad ievainotais sirmgalvis centās paslēpties savā mājā, tā tika nodedzināta.

Šobrīd tiek noskaidroti arī citi šo noziegumu līdzdalībnieki, kā arī Ļitviņenko līdzdalība vēl divu Lipovkas iedzīvotāju ievainošanā un 18 dzīvojamo ēku iznīcināšanā ciematā.

17. maijā Venediktova ziņoja, ka likumsargi noskaidrojuši okupantu , kurš Kijevas apgabalā izvarojis sievietes.