Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Pasaulē

Zelenskis: Pēc kara mēs veidosim valsti ar augstu drošības līmeni

© JMHAEDRICH/JPPARIENTE/SIPA/Scanpix/Leta

Ukraina pēc kara tiks veidota kā valsts ar augstu drošības līmeni, izmantojot labākās drošības tehnoloģijas pēc vadošo valstu parauga, ceturtdien paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, tiešsaistē tiekoties ar augstskolu studentiem un rektoriem.

"Šodien mēs cīnāmies par to, lai mums būtu labāk nekā citās valstīs. Un tāpēc drošības jautājums šodien ir vissvarīgākais. Valsti, sevišķi infrastruktūru, mēs celsim Izraēlas un citu vadošo valstu līmenī, kur cilvēki ir sapratuši, ka viņiem blakus dzīvo kāds, kas jebkurā brīdī var atnest nelaimi. (..) Mēs esam apvienojuši ne tikai mūsu pilsoņus, mēs esam apvienojuši ap Ukrainu citas valstis. Un tāpēc ir neatgriezenisks ceļš uz priekšu gan drošības lietās, gan mūsu valsts mūsdienīgumā," sacīja Zelenskis.

"Bet pašlaik mēs cīnāmies par savu valsti. Gala stadija ir vissarežģītākā. Tā ir asiņaina. Mēs nevaram norobežoties un pateikt: viss, karš ir beidzies. Droša situācija pilnībā strādās tikai tad, kad mēs atbloķēsim mūsu pilsētas un kad pabeigsim karu. Bet šodien mums jāzina, ka mūsu armijas mūsdienīga pārbruņošana, mūsdienīga pretgaisa aizsardzība ir tas, ar ko mēs nodarbojamies. Lai kādi gadījumi būtu nākotnē, tie nedrīkst ietekmēt mūsu dzīvi, drošības situāciju. Tāpēc valsti mēs veidosim pēc labākajām drošības tehnoloģijām," uzsvēra Ukrainas prezidents.