Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Pasaulē

"Azov" kaujinieki beidzot devuši ziņu: pulka vadība joprojām atrodoties "Azovstaļ"

© Ekrānuzņēmums

"Azovas" pulka komandiera vietnieks Svjatoslavs Palamars sacīja, ka 19. maijā vadība un viņš joprojām atrodas "Azovstaļ" rūpnīcas teritorijā.

"Šodien (19. maijā - red.) ir 85. kara diena. Es un pulka vadība atrodamies "Azovstaļ" rūpnīcas teritorijā. Tiek veikta operācija, kuras detaļas es neatklāšu. Paldies visai pasaule, paldies Ukrainai. Uz tikšanos," sacīja azovietis.

Portāls NRA jau rakstīja, ka Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien paziņoja, ka ir uzsākta Mariupoles aizstāvju glābšanas operācija.

Diemžēl Ukrainas karavīri tiek izvesti uz Krievijas okupētajām teritorijām. Taču pēc Ukrainas amatpersonu teiktā, evakuētos "Azovstaļ" aizstāvjus vēlāk paredzēts apmainīt pret Ukrainas sagūstītajiem Krievijas karavīriem.

Tomēr Krievijas Valsts dome gatavojas nepieļaut šādu apmaiņu, aizliedzot "nacistisko noziedznieku" apmaiņu. Krievijas Ģenerālprokuratūra aicinājusi Augstāko tiesu atzīt Ukrainas pulku "Azov", kura karavīri aizstāvēja "Azovstaļ", par teroristisku organizāciju.

Ar ANO un Sarkanā Krusta palīdzību humānajā misijā no padomju laika rūpnīcas teritorijas bunkuriem un tuneļiem maija sākumā izdevās evakuēt sievietes, bērnus un seniorus.

Ukrainas amatpersonas iepriekš ziņoja, ka rūpnīcas teritorijā atrodas vairāk nekā 1000 karavīru, no kuriem 500 ir ievainoti. Krievijas Aizsardzības ministrija ceturtdien paziņoja, ka kopš pirmdienas metalurģijas rūpnīcas teritoriju atstājuši 1730 Ukrainas karavīri, no kuriem 80 ir ievainoti. Krievija uzskata, ka "Azovstaļ"aiztāvji padodas gūstā, nevis tiek evakuēti.