Jaunzēlande publisko dokumentus par NLO

Jaunzēlandes bruņotie spēki publiskojuši dokumentus, kuros vairāk nekā 50 gadu laikā reģistrēti vairāki tūkstoši nezināmu lidojušu objektu novērošanas gadījumi.

Vairumā dokumentu iedzīvotāju ziņojumiem par NLO ir piedāvāti racionāli skaidrojumi — piemēram, ka tie bijuši meteori vai kuģu gaismu atspīdumi.

Kādā no dokumentiem vēstīts par kādu vīrieti, kurš 1955. gadā varasiestādēm bija ziņojis, ka redzējis lidojošus šķīvīšus, tai skaitā vienu šāda veida objekta pacelšanos.

1978. gadā kravas lidmašīnas apkalpe bija ziņojusi par savādām gaismām, kas lidmašīnai bija sekojušas, un arī gaisa satiksmes kontrolieri radaros bija fiksējuši neizskaidrojamus signālus.

Publiskotie dokumenti rāda, ka varasiestādes rūpīgi bija iepazinušās ar šiem ziņojumiem, lai arī ziņotāji dažkārt par savām pūlēm atpakaļ saņēma vien pieklājīgu paldies par viņu izvirzītajām teorijām.

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais