Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Kuleba atklāj, kādā gadījumā Ukraina būtu gatava sarunām ar Krieviju

© EPA/Scanpix/Leta

Ukrainai kara rezultātā ir jāatbrīvo okupētās teritorijas un jāsaņem kompensācijas no Krievijas, paziņojis Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.

"Uzvara - tā būtu okupēto teritoriju, ieskaitot Krimu un Donbasu, atbrīvošana. Reparāciju izmaksa. Kara noziegumus un noziegumus pret cilvēci pastrādājušo notiesāšana. Ukrainas vietas nostiprināšana eirointegrācijā. Šie četri elementi man ir neatņemama uzvaras sastāvdaļa," Kuleba teicis trešdien publicētajā intervijā Nīderlandes laikrakstam "NRC Handelsblad".

Viņš piebildis, ka visi kari beidzas ar diplomātiju un jebkurā gadījumā sarunas ar Krieviju būs.

"Mums būs jāpārvar daudz emociju pēc visiem Krievijas pastrādātajiem noziegumiem, bet, ja mums ir iespēja izbeigt šo karu un atbrīvot okupētās teritorijas, esam gatavi sēsties pie sarunu galda ar krieviem," klāstījis Ukrainas ārlietu ministrs.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins deva rīkojumu 24.februāra rītā sākt plašu uzbrukumu Ukrainā, tomēr gandrīz trīs mēnešus ilgušajās kaujās Krievijas spēki būtiskas uzvaras nav guvuši un pēdējā laikā Ukrainas spēki, kas saņēmuši plašu militāro palīdzību no Rietumvalstīm, sākuši pretuzbrukumus. Pēc Krievijas karaspēka padzīšanas daudzviet atklājušās tās karavīru pastrādātās zvērības. Sāktas starptautiskas izmeklēšanas par Krievijas pastrādātajiem kara noziegumiem.