Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Podoļaks: Ukrainas sarunas ar Krieviju ir apturētas

© Scanpicx

Ukrainas sarunas ar Krieviju ir apturētas, otrdien paziņojis Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks.

Krievijas prasības atšķirībā no notikumiem frontē nemainās, norādīja amatpersona.

"Atšķirībā no mums viņi 82 kara dienās tā arī nav sapratuši, ka situācija Ukrainā vispār nav tāda, kāda tā bija sākumā, viņi turpina šantažēt, kaut kādas pozīcijas publiski izrunā. Viņiem visu laiku ir kaut kādas pretenzijas pret Ukrainu, viņi dzīvo pasaulē kur it kā ir "ukraiņu nacisms". Pasaulē jau ir zināms, ka šodien eksistē tikai viena tipa nacisms - Krievijas. Šķiet, paies zināms laiks, lai mēs nopietnāk ķertos pie šīs problēmas. Krievijas denacifikācijas problēmas sarunu procesa ietvaros," sacīja Podoļaks

Process ir apturēts, bet tas nenozīmē, ka puses galu galā nesēdīsies pie sarunu galda.

"Šodien tas (sarunu process) ir apturēts. Pēc Stambulas komunikē kaut kādu izmaiņu, virzības uz priekšu nav. Krievijas Federācija turpina palikt savā stereotipiskajā domāšanā. Bet jebkurš karš noslēgsies pie sarunu galda, un šo procesu moderēs Zelenska kungs," piebilda padomnieks.

Uz jautājumu, vai Kijiva ņems vērā dažu Rietumu politiķu pozīciju, kas grib drīzākas kara beigas, lai "saglabātu Putinam seju", Podoļaks atbildēja, ka "Krievijas Federācija šo karu apturēt tādā veidā, kā to grib [daži] eiropieši, nevarēs".

"Kas attiecas uz to, lai "kaut ko atdotu", lai Putina kungs "saglabātu seju" - nav iespējams. Tas nav kaulēšanās jautājums, karš netiks noslēgts, ja mēs kaut ko tur atdosim, un to nepieņems Ukrainas sabiedrība. Tā ir samaksājusi milzīgu cenu ne tāpēc, lai kaut ko atdotu. Tāpēc jebkāda "Minska - 2" ir atlikts karš. Vai tas mums ir vajadzīgs? Nē. Un tas ir jāsaprot Eiropai," uzsvēra Podoļaks.