Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Lielbritānija noteikusi sankcijas Kabajevai, kurai, kā tiek uzskatīts, ir tuvas attiecības ar Putinu

© Reuters/Scanpix/Leta

Lielbritānija noteikusi sankcijas bijušajai krievu olimpiskajai čempionei mākslas vingrošanā Aļinai Kabajevai, kurai, kā tiek uzskatīts, ir tuvas attiecības ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Sankcijas noteiktas arī Putina bijušajai sievai Ludmilai, Kabajevas vecmātei Annai Zacepinai, kurai esot sakari ar Putinam tuvo oligarhu Genādiju Timčenko, trim Putina radiniekiem un viņa meitas radiniekiem.

Kā teikts Lielbritānijas Ārlietu ministrijas paziņojumā, Kabajevai ir tuva personīga draudzība ar Putinu un viņa kļuvusi par lielākās Krievijas privātās mediju kompānijas "National Media Group" direktoru valdes priekšsēdētāju.

Šai kompānijai ir akcijas gandrīz visos lielajos Krievijas valsts medijos.

Rietumvalstis uzskata, ka Kabajeva ir iesaistīta Putina personīgās bagātības slēpšanā ārzemēs un viņa un viņas ģimene ieguvusi bagātību, pateicoties tuvajām attiecībām ar Putinu un viņa tuvāko cilvēku loku.

Tiek uzskatīts, ka Kabajeva ir māte vismaz trim Putina bērniem un ir iesaistīta Kremļa propagandas izplatīšanā.

Putina oficiālie īpašumi ir pieticīgi, bet viņa dzīvesveidu "finansē ģimenes, draugu un elites kliķe", norādīja Lielbritānijas Ārlietu ministrija.

Kā sacīja Lielbritānijas ārlietu ministre Liza Trasa, "mēs atmaskojam Putina greznā dzīvesveida aizdomīgo atbalsta tīklu un vēršamies pret to, pastiprinām spiedienu uz viņa tuvāko loku".

"Mēs turpināsim sankcijas pret tiem, kas atbalsta Putina agresiju, līdz Ukraina uzvarēs."

Līdz ar jaunajām sankcijām britu sankciju sarakstā tagad iekļauts vairāk nekā 1000 cilvēku un 100 organizāciju, arī Putina šķirtā sieva Ludmila Očeretnaja.

Kopš šķiršanās no Putina 2014.gadā Očeretnaja guvusi labumu no "priviliģētām biznesa attiecībām ar valsts uzņēmumiem", norādīja amatpersonas.

Sankcijas notiktas arī Putina brālēnam Pečengas Starptautiskās jūras ostas direktoram Mihailam Putinam, vēl vienam uzņēmējam un radiniekam, kas ieņem "Gazprom" valdes priekšsēdētāja vietnieka amatu.

Arī Eiropas Savienība pagājušajā nedēļā ierosināja piemērot sankcijas Kabajevai.