Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Jaunzēlande jūlijā beidzot pilnībā atvērs pandēmijas dēļ slēgtās robežas

© EPA/Scanpix/Leta

Jaunzēlande divus mēnešus agrāk nekā iepriekš plānots - no 31.jūlija - pilnībā atvērs Covid-19 pandēmijas dēļ slēgtās valsts robežas, trešdien paziņoja Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Ārderna.

Valsts robežas gandrīz visiem ceļotājiem tika slēgtas 2020.gada martā.

Pēdējais robežu atvēršanas posms nozīmē, ka Jaunzēlandē atkal varēs iebraukt visi ceļotāji, kuriem nepieciešamas vīzas - arī tūristi, strādājošie, ģimenes un studenti. Tāpat tiks atvērta Jaunzēlandes jūras robeža, ļaujot kruīza kuģiem ienākt valsts ostās.

Kopš maija sākumā Jaunzēlandē drīkst ierasties pret Covid-19 vakcinēti ceļotāji no valstīm, ar kurām ir bezvīzu režīms. Ceļotājiem, izbraucot un iebraucot valstī, jāveic Covid-19 tests, bet nav nepieciešamības izolēties.

Ārderna informēja, ka Covid-19 izplatības uzraudzīšanas pasākumi uz robežas pagaidām tiks turpināti, tomēr pauda pārliecību, ka līdz 31.jūlijam tiks atcelta prasība veikt testu pirms izbraukšanas.

Piecu miljonu cilvēku apdzīvotajā Jaunzēlandē apstiprināti vairāk nekā viens miljons Covid-19 inficēšanās gadījumu un pandēmijas laikā koronavīruss prasījis 800 dzīvību.