Itālijā atkal protestē studenti

Šodien, 22. decembrī, Romas ielās protesta demonstrācijā izgājuši tūkstošiem Itālijas augstskolu studentu, lai protestētu pret reformām augstskolu sistēmā, ziņo BBC News.

Policija apsargā Itālijas parlamenta ēku,taču demonstrācijas maršruts neesot zināms.

Kā ziņo aģentūra France - Press, demonstrācijas organizētāji izteikušies, ka izvairoties no sadursmēm ar policiju akcija netiks rīkota Romas centrā.

Studentu delegācija gatavojas tikties ar valsts prezidentu Džordžo Napolitano un iesniegt savas iebildes, kas saistītas ar plānoto reformu.

Savukārt, Itālijas pilsētā Palermo jau notikušas policijas sadursmes ar demonstrantiem. Studenti nomētājuši ar akmeņiem un pudelēm pilsētas policijas iecirkni.

Jau ziņots, ka 25. novembrī, studenti protesta demonstrācijā ieņēma Romas Kolizeju un Pizas torni, bet 50 000 cilvēku tūkstošu studentu 30. novembrī protesta demonstrācijās bloķēja Itālijas galvaspilsētas Romas centrālās ielas,protesta akcijas vienlaicīgi notika arī Milānā, Pizā un Venēcijā.

Studējošie protestēja pret Silvio Berluskoni vadītās valdības ieplānoto finansējuma samazināšanu augstskolām, kas palīdzēšot ietaupīt miljardiem eiro.

Šonedēļ,Itālijas parlamenta palātā un Senātā tiks apstiprināta augstskolu reforma, kas paredz vairāku augstskolu apvienošanu. Līdz 2013. gadam valdība plāno samazināt finansējumu augstskolām par deviņiem miljoniem eiro (sešiem miljoniem latu), samazinot 130 000 darbavietu.

Svarīgākais