Čehu šoferi sajūsmā par finiera policistēm

© Scanpix

Čehu varasiestādes apgalvo, ka tām ievērojami izdevies samazināt ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu skaitu, lielceļu malās izvietojot seksīgu, minisvārkos tērptu policistu figūras.

Neparastais eksperiments šoruden tika uzsākts Čehijas centrālajā daļā – figūras izvietotas uz šosejas pie Mrakotinas un Mislotinas. "Pamanot šādas policijas virsnieces, autovadītāji, to skaitā arī es, automātiski samazina ātrumu," vietējai radiostacijai stāstījis Mrakotinas mērs Miroslavs Pozars. Viņš gan kategoriski noliedzis radiožurnālistu pieņēmumu, ka šoferi piebremzē, lai labāk aplūkotu policistes slaidās kājas un nevainojamo figūru, nevis tāpēc, ka viņiem kādu bijāšanu iedvestu formas tērps.

Kaimiņpilsētā Mislotinā tikmēr uzliesmojusi diskusija par to, ka ziemas spelgonī trūcīgi ģērbtās policistes drīzāk izskatās pēc prostitūtām, nevis likumsargātājām. Vietējā radiostacija par saviem līdzekļiem pat iegādājās policista formas cepuri un vējjaku, kurā ietērpa pie pilsētas robežas novietoto finiera policisti, taču jau nākamajā dienā apģērbs bija nozagts. Turklāt baumo, ka no lielceļu malām pazudušas arī dažas figūras, kuras ļaudis ar īpatnēju humora izjūtu tagad novietojuši savās guļamistabās. "Kāds mans paziņa stāstīja, ka viņa draugs šādu figūru paslēpis skapī un pārbaidījis sievu," radiostacijai stāstījis kāds klausītājs.

Pasaulē

Astronomi ir novērojuši milzīgu strūklu pāri, kas izplūst no supermasīva melnā cauruma 7,5 miljardu gaismas gadu attālumā no Zemes. Megastruktūra aptver 23 miljonus gaismas gadu, padarot šīs melnā cauruma strūklas par lielāko jebkad redzēto, liecina jauni pētījumi, kas publicēti žurnālā “Nature”.

Svarīgākais