Irākas parlaments apstiprina jaunu valdību

Irākas parlaments otrdien uzticības balsojumā apstiprināja premjerministra Nuri al Maliki jauno valdību, kā arī pieņēma 43 punktu programmu, kuras mērķis ir ekonomikas liberalizācija un cīņa ar terorismu, ziņo ārzemju mediji.

Atsevišķos balsojumos parlaments apstiprināja Maliki premjera amatā, viņa trīs vicepremjerus un 29 citus kabineta locekļus, kā arī valdības programmu.

Maliki vadītā kompromisa valdība, kas joprojām nav pilnībā nokomplektēta, tika izveidota pēc mēnešiem ilgas manevrēšanas sarunās politisko konkurentu starpā.

Bijušā premjerministra Ijada Alavi bloks "Iraqiya" 7.marta vēlēšanās ieguva visvairāk balsu. 325 vietu parlamentā "Iraqiya" pārstāv 91 deputāts, bet Maliki aliansi "Likuma vara" - 89 deputāti.

Ne Alavi, nedz Maliki nespēja iegūt vairākuma atbalstu, neraugoties uz sarunām, kas aiz slēgtām durvīm tika risinātas ar dažādām šiītu, sunnītu un kurdu partijām.

Saskaņā ar varas dalīšanas paktu, kas tika noslēgts 10.novembrī, Maliki var ieņemt premjera amatu otru pilnvaru laiku.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ deviņus nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais