Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

No "Azovstaļ" teritorijas evakuēti 20 civiliedzīvotāji

Rūpnīcas teritorijā pagrabos atrodas vairāk nekā 1000 civiliedzīvotāju, kā arī ap 500 ievainotu ukraiņu karavīru. © SCANPIX

No Krievijas uzbrukumos sagrautā Mariupoles metalurģijas rūpnīcas "Azovstaļ" kompleksa evakuēti 20 civiliedzīvotāji - sievietes un bērni -, sestdien paziņoja Ukrainas Nacionālās gvardes atsevišķās īpašo uzdevumu vienības "Azov" komandiera vietnieks Svjatoslavs Palamars.

"Plkst.19.40 noteiktā vietā nodevām 20 civiliedzīvotājus, kurus izdevās atbrīvot no drupām, tās ir sievietes un bērni. Un mēs ceram, ka šie cilvēki dosies norunātajā virzienā, proti, uz Zaporižju, uz Ukrainas kontrolētu teritoriju," Palamars informēja videouzrunā.

Viņš stāstīja, ka Krievijas spēki visu nakti rūpnīcas teritoriju apšaudīja ar lielgabalu artilēriju, kā rezultātā radās jaunas drupas. Uguns pārtraukšanas režīms sācies nevis plkst.6, kā bijis solīts, bet gan plkst.11, savukārt evakuācijas kolonna ieradusies tikai plkst.18.25, lai gan bija plānots, ka tā atbrauks no rīta 6.

Kā solīja Palamars, "Azov" turpinās atbrīvot no gruvešiem civiliedzīvotājus. Viņš pauda cerību, ka viņus visus izdosies evakuēt.

Vienlaikus viņš piebilda, ka tiek pieprasīta arī rūpnīcas teritorijā esošo ievainoto karavīru izvešana uz Ukrainas kontrolētām teritorijām, kur viņi varētu saņemt tik nepieciešamo medicīnisko palīdzību. Pagaidām gan sarunu par ievainoto karavīru evakuāciju neesot.

Kopš marta sākuma ielenktajā Mariupolē turpinās sīvas kaujas Krievijas un Ukrainas spēkus starpā par "Azovstaļ" teritoriju. Rūpnīcas teritorijā pagrabos atrodas vairāk nekā 1000 civiliedzīvotāju, kā arī ap 500 ievainotu ukraiņu karavīru.

Lēsts, ka Krievijas spēku bloķētajā Mariupolē kopumā vēl atrodas aptuveni 120 000 mierīgo iedzīvotāju.