Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Kijivas apgabalā līdz šim atrasti 1202 Krievijas karavīru nogalināti civiliedzīvotāji

© Ģirts Ozoliņš / F64

Bučas rajonā atrasts vēl viens masu kaps, un Kijivas apgabalā līdz šim atrasti 1202 Krievijas okupantu nogalināto civiliedzīvotāju līķi, paziņojusi Kijivas apgabala policija.

Kijivas apgabala policijas priekšnieks Andrijs Nebitovs informējis, ka Bučas rajonā atrasts masu kaps ar trīs vīriešu līķiem. Redzamas pazīmes, ka viņi ilgstoši spīdzināti un viņiem ir šautas brūces uz rokām un kājām, kā arī ausīs.

Viņi atrasti masu kapā mežā netālu no Mirockes ciema.

Kopumā Kijivas apgabala policijā ekspertīzei nodoti 1202 civiliedzīvotāju mirstīgās atliekas.

20.aprīlī Nebitovs paziņoja, ka krievu karavīru nogalināto civiliedzīvotāju mirstīgās atliekas tiek atrastas masu kapos, pagrabos un akās.

Intervijā Polijas medijiem Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis piektdien paziņoja, ka Ukrainas tiesībsargājošās iestādes ir atradušas jaunu masu kapu ar 900 līķiem Kijivas apgabala teritorijā, kuru martā bija okupējis Krievijas karaspēks.

Starptautiskā cilvēktiesību aizstāvības organizācija "Human Rights Watch" ir paziņojusi, ka tai ir pierādījumi par kara noziegumiem Kijivas piepilsētā Bučā, kur 2.aprīlī pēc Krievijas karavīru padzīšanas atklāti simtiem līķu civilā apģērbā, dažiem bijušas uz muguras sasietas rokas.

Bučas mērs Anatolijs Fedorčuks pavēstījis, ka Bučā atrasta trešā daļa no visiem Kijivas apgabalā nogalinātajiem.