Rinkēvičs komentē, ko nozīmē Krievijas draudi par Trešo pasaules karu

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs mikroblogošanas vietnē Twitter komentējis Krievijas izteikumus, ka pastāv "reāli" Trešā pasaules kara draudi.

Kā ierakstā angļu valodā norāda ārlietu ministrs, Krievijas draudi par Trešo pasaules karu ir skaidra zīme, ka Ukrainai karā ir panākumi.

Tāpat E. Rinkēvičs pauž, ka pasaule nedrīkst pakļauties Krievijas šantāžai, bet ir jādubulto atbalsts Ukrainai un jāpalielina sankcijas pret Krieviju.

"Tikai stingra un konsekventa pieeja var atjaunot starptautiskās tiesības un kārtību," raksta ministrs.

Jau vēstīts, ka Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pirmdien paziņoja, ka miera sarunām ar Ukrainu vajadzētu turpināties, un brīdināja, ka pastāv "reāli" Trešā pasaules kara draudi.

"Draudi ir nopietni, tie ir reāli, tos nevar vērtēt par zemu," Lavrovs paziņoja Krievijas ziņu aģentūrai "Interfax".

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba, komentējot Lavrova teikto par Trešā pasaules kara draudiem, atzīmēja, ka Maskava jūt sakāvi Ukrainā un tāpēc starptautiskajai sabiedrībai ir jāpalielina atbalsts Ukrainai.

"Krievija zaudē pēdējo cerību atbaidīt pasauli no Ukrainas atbalstīšanas. No turienes arī runas par "reāliem" Trešā pasaules kara draudiem. Tas tikai nozīmē to, ka Maskava jūt sakāvi Ukrainā. Tāpēc pasaulei vajag mūs atbalstīt vēl vairāk, lai mēs uzvarētu un aizstāvētu Eiropas un globālo drošību," tviterī uzsvēra Kuleba.

Svarīgākais