Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Pasaulē

"Greenpeace" aktīvisti pieķēdējušies pie tankkuģa ar Krievijas naftu

© Scanpicx

Organizācijas "Greenpeace" aktīvisti pirmdien pieķēdējušies pie tankkuģa ar Krievijas naftu, mēģinot nepieļaut tās piegādāšanu Norvēģijai, paziņojusi organizācija.

Tankkuģis pašreiz noenkurots pie korporācijas "Exxon Mobil" naftas termināla aptuveni 70 kilometrus uz dienvidiem no Oslo, liecina vietnes "Marine Traffic" dati.

Aktīvisti piebrauca pie tankkuģa ar nelielu laivu un pieķēdējās pie tankkuģa enkura ķēdes, cerot nepieļaut kravas izkraušanu, paziņoja "Greenpeace", norādot, ka kuģī, domājams, atrodas 95 000 tonnu naftas.

"Greenpeace" pārstāvis Frode Pleims norādīja, ka nafta veicinājusi ne tikai klimata krīzes, ber arī karus un konfliktus.

"Es esmu šokā, ka Norvēģija darbojas kā brīva osta Krievijas naftai, kas, kā mums zināms, finansē Putina karu," sacīja Pleims.

"Greenpeace" aicināja Norvēģijas valdību aizliegt importēt Krievijas fosilos kurināmos un norādīja, ka arī "Exxon Mobil" Norvēģijas kompānijai "Esso" būtu jāatceļ visi līgumi par fosilo kurināmo importu, ņemot vērā Krievijas iebrukumu Ukrainā.

"Esso" vienojās par Krievijas naftas iegādi pirms kara un neplāno turpināt iegādāties naftu no Krievijas, laikrakstam "Dagbladet" paziņoja kompānijas preses pārstāvis.