Vācijā aizturēti četri ekstrēmisti; viņi plānoja nolaupīt veselības ministru

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Vācijā deviņās federālajās zemēs veiktas kratīšanas un aizturēti četri Vācijas pilsoņi saistībā ar tērzēšanas grupu, kurā plānota sprāgstvielu izvietošana un "labi zināmu publisku personu" nolaupīšana.

"Divi galvenie aizdomās turētie vienojušies ar citiem par uzbrukumu federālajam veselības ministram" Karlam Lauterbaham, ceturtdien apstiprinājusi Koblencas prokuratūra, piebilstot, ka grupa plānojusi arī citu sabiedrībā pazīstamu personu nolaupīšanu, tomēr neatklāja to vārdus.

Tērzēšanas grupā "Vereinte Patrioten" ("Vienotie patrioti") dalībnieki plānojuši iznīcināt elektroapgādes infrastruktūru, lai izraisītu elektrības atslēgšanu visā valstī un "pilsoņu karam līdzīgus apstākļus un beigu beigās demokrātiskās sistēmas gāšanu Vācijā", paziņojis Reinzemes-Pfalcas federālās zemes ģenerālprokuratūra.

Koblencas prokuratūra Vācijas rietumos paziņojusi, ka kopumā trešdien 270 policistu, arī no specvienībām, veikuši kratīšanas 20 īpašumos.

Reidi bijuši vērsti pret piecām personām vecumā no 40 līdz 50 gadiem, kuras tiek apsūdzētas par valsti apdraudošas vardarbības gatavošanu un ieroču aprites likumu pārkāpumiem.

Kratīšanu laikā izņemti ieroči, arī Kalašņikova automāts, munīcija, skaidra nauda eiro un citās valūtās, zelta stieņi un sudraba monētas. Četras personas ir aizturētas, bet piektais aizdomās turētais tiek meklēts.

Izmeklēšana pret grupu sākta pērn oktobrī.

Svarīgākais