Pabriks: Somija un Zviedrija, visticamāk, tuvākajā laikā iestāsies NATO

© Ģirts Ozoliņš/F64

Somijas un Zviedrijas pievienošanās NATO pozitīvi ietekmētu drošības situāciju visā Baltijas jūras reģionā, tostarp arī Latvijā, Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" trešdien uzsvēra Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Viņš sacīja, ka pēc sarunām ar Somijas un Zviedrijas kolēģiem ir pamats domāt, ka šīs abas valstis tuvākajā laikā iestāsies NATO.

Tāpat ministrs norādīja, ka Zviedrijas pievienošanās NATO un turpmākā sadarbība ar šo valsti Latvijas aizsardzībai dotu stratēģisko dziļumu.

Somijas premjerministre Sanna Marina trešdien paziņoja, ka Somija tuvāko nedēļu laikā izlems, vai pieteikties dalībai NATO, savukārt Zviedrijas premjerministre Magdalēna Andešsone izlēmusi par labu valsts dalībai NATO un viņas vadītā valdība lūgumu uzņemt valsti aliansē plāno iesniegt jūnija beigās gaidāmajā NATO samitā Madridē.

Pasaulē

Pasaulē populārās spēles "Fortnite" izstrādātājs "Epic Games" sūdz tiesā tehnoloģiju kompānijas "Google" un "Samsung", apsūdzot tās par nelikumīgu sadarbošanos, lai bloķētu konkurentus lietotņu veikalam "Samsung" ierīcēs.