Žurnālists Kiseļovs: Arī es esmu vainīgs pie tā, līdz kādam kliņķim novesta Krievija

© Ekrānuzņēmums/LTV

Viens no savulaik ietekmīgajiem Krievijas žurnālistiem Jevgēņijs Kiseļovs pirms diviem gadu desmitiem pārcēlās uz Ukrainu. Intervijā LTV raidījumam "Viens pret vienu" viņš teic, ka pat cilvēki, kuri visus šos gadus atklāti kritizēja Putinu, ir līdzatbildīgi par to, līdz kādam bezdibenim novesta Krievija.

Kiseļovs, lai arī tiek saukts par krievu žurnālistu, pats viņš sevi dēvē par ukraini, Ukrainas žurnālistu un Ukrainas patriotu.

Viņš no paša sākuma, Putinam nākot pie varas, viņu kritizēja, tāpēc bija spiests pārcelties uz Kijivu un sākt jaunu dzīvi un karjeru Ukrainas galvaspilsētā. Kiseļovs atzina: "Pat tie cilvēki, to skaitā arī es, kas visus šos gadus atklāti iestājās pret Putinu un viņa īstenoto politiku; pret to, kā Putins izturas pret Krieviju un tās iedzīvotājiem, - arī viņi ir zināmā mērā atbildīgi, varbūt mazākā mērā.

Arī es esmu vainīgs pie tā, līdz kādam kliņķim novesta Krievija. Tā ir nolaidusies līdz morālā bezdibeņa pašai apakšai. Tā ir arī mana atbildība, jo esmu par maz cīnījies, lai tā nenotiktu. Un man ir kauns."

Žurnālists sacīja - lai arī viņš nav darījis neko, kas sekmētu Putina nonākšanu pie varas, tomēr viņš nav darījis gana daudz, lai Putins pie varas nebūtu palicis.

"Par maz esmu zvanījis trauksmes zvanus. Līdz ar to mēs visi esam līdzvainīgi," viņš teica.

"Ir cilvēki, kuri klusē. Skaļi atbalstu karam pauž tikai nelieši un neģēļi, kuri ir, atkārtošu, ir morāli kropļi. Dara viņi to konjuktūras dēļ, lai izbīdītos darbā, dienestā, saņemtu bonusus, privilēģijas. Vārdi un uzvārdi ir zināmi, un agri vai vēlu viņiem būs jāatbild. Jāatbild gan Dieva tiesas priekšā, gan morālās tiesas priekšā un, ļoti iespējams, arī krimināltiesas priekšā," viņš teica.

Pasaulē

ASV Federālā tirdzniecības komisija (Federal Trade Commission jeb FTC) apsūdz “Meta”, “Google”, “TikTok” un citus uzņēmumus lietotāju personiskās informācijas vākšanā un dalīšanās tajā ar trešajām pusēm, raksta “The Guardian”.

Svarīgākais